Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ / Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

Για την ευχή του Ιησού μας έλεγε να συνηθίζουμε να τη λέμε εσωτερικά, όσο ειμαστε ξύπνιοι κι οτιδήποτε κάνουμε. Ετσι θα πηγαίνουν κατ' ευχή οι δουλειές μας. Οταν δε μιλάμε με άλλους, να λέμε την ευχή.

Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

Ένας οδηγός, που ερχόταν προς το Αγιον Όρος κι έλεγε την ευχή, πέρασε απο ένα χωριο. Σε μια στροφή βρέθηκε ενα παιδάκι μπροστά του. Το αυτοκίνητο πέρασε πάνω από το παιδάκι, χωρίς εκείνο να πάθη τίποτα! Δεν το άγγιξε καν. Σταμάτησε , κατέβηκε και διεπίστωσε οτι το παιδάκι ηταν ακέραιο, σαν να μην εχει συμβή τίποτα. Ο Χριστός το ειχε φυλάξει δια της προσευχής. 
Σχετικά μ' αυτό έλεγε ο Γέροντας οτι, επειδή δεν εχουμε πνευματικότητα και δεν προσευχόμαστε, θα ελθει καιρός που θα συγκρούονται τα αυτοκίνητα και θα τραυματίζοτναι οι άνθρωποι χωρίς να το θέλουν, χωρίς να το καταλαβαίνουν. Δε θα μπορούν να το αποφύγουν. Ο σημερινός κόσμος, έλεγε, μοιάζει μ' ενα ποτάμι, που του κόβει τη φόρα του ενα ξύλινο φράγμα. Όμως απο τον ξεπεσμό μας και την αμαρτωλότητά μας, αυτο το φράγμα, που τωρα υπάρχει και αναχαιτίζει το κακό, θα καταστραφεί, θα παρασυρθεί απο το ρεύμα της αμαρτίας και θ' αυτοκαταστραφούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

<< Αποφθέγματα >>