Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Βίντεο σοκ με τον "Ιππότη της Αποκάλυψης" στην Αίγυπτο


"Και όταν άνοιξε την τέταρτη σφραγίδα, άκουσα τη φωνή του τέταρτου ζώου να λέει: Έλα και βλέπε. Και είδα, και να, ένα άλογο, ωχρό κι εκείνος που καθόταν επάνω σ' αυτό
ονομαζόταν θάνατος, και ο Άδης ακολουθούσε μαζί του" και τους δόθηκε εξουσία επάνω στο ένα τέταρτο της γης να θανατώσουν με ρομφαία και με πείνα και με θάνατο, και με τα θηρία της γης" Αποκάλυψη 6:7,8.
Βασικά υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες ανθρώπων οι οποίες συμβολίζονταν από τέσσερα άλογα, το πρώτο λευκό, το δεύτερο κόκκινο, το τρίτο μαύρο, και το τέταρτο ωχρό πράσινο. Στην Αγία Γραφή το λευκό συμβολίζει την αγνότητα, το κόκκινο συμβολίζει την αμαρτία, το μαύρο συμβολίζει το σκότος και το ωχρό πράσινο συμβολίζει τη σήψη και τον θάνατο. Κάθε άλογο έχει έναν ιππότη, και κάθε ιππότης έχει ένα αντικείμενο και μια δραστηριότητα.

Κάθε άλογο αναγγέλλεται από ένα από τα τέσσερα ζώα που παρουσιάζονται στο κεφάλαιο 4. Σύμφωνα με την Εβραϊκή παράδοση, τα τέσσερα ζώα συσχετίζονται με τις ηγετικές φυλές του Ισραήλ. Το πρώτο ζώο, το λιοντάρι, που αναγγέλλει το λευκό άλογο συσχετίζεται με τη φυλή του Ιούδα. Ο Ιούδας ήταν η βασιλική φυλή του Δαβίδ και του Ιησού Χριστού (ένας τίτλος του Ιησούς είναι "το λιοντάρι που είναι από τη φυλή του Ιούδα" Αποκάλυψη 5:5).

Το δεύτερο ζώο, το μοσχάρι, το οποίο αναγγέλλει το κόκκινο άλογο, συσχετίζεται με τη φυλή του Έφραϊμ. Ο Έφραϊμ έλαβε τις πιο πλούσιες ευλογίες από όλες τις φυλές, αλλά αντί να παραμείνει πιστός αποστάτησε και παρέσυρε και τις άλλες φυλές στην ειδωλολατρία. Το τρίτο ζώο, ο άνθρωπος, το οποίο αναγγέλλει το μαύρο άλογο, συσχετίζεται με τη φυλή του Ρουβήν. Ο Ρουβήν ήταν ο πρωτότοκος, όμως έχασε το περισσότερο μέρος της ευλογίας του λόγω της ανθρώπινης αδυναμίας και της αμαρτίας.

Το τέταρτο ζώο, ο αετός, το οποίο αναγγέλλει το ωχρό άλογο, συσχετίζεται με τη φυλή του Δανιήλ Ο Δαν ήταν η πρώτη φυλή που έπεσε στην ειδωλολατρία, και η "ευλογία" που έλαβε στο κεφάλαιο 49 της Γένεσης δείχνει ότι στην πραγματικότητα ήταν εχθρός του λαού του Θεού.Απο την φυλή του Δαν θα προέλθει και ο Αντίχριστος.Το τέταρτο άλογο περιγράφεται "ωχρό" στις σύγχρονες εκδόσεις, αλλά στο αρχαίο κείμενο το χρώμα είναι χλωρός, το ίδιο χρώμα που χρησιμοποιείται στη Μετάφραση των Εβδομήκοντα για να περιγράψει την "λέπρα", που είναι το σύμβολο του ζωντανού θανάτου.

Και πάμε στην είδηση όπως την περιγράφει το defencnet.gr:
"Ένα βίντεο από ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου msnbc που δείχνει τα επεισόδια στην πλατεία Tahrir την ημέρα όπου οπαδοί και Mubarak και διαδηλωτές «αντάλλαζαν» μεταξύ τους βόμβες μολότοφ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον εξαιτίας αυτού που φαίνεται.

Και αυτό που φαίνεται προκαλεί -ίσως και την ανατριχίλα σε μερικούς- είναι ένα όραμα που στην κίνηση της κάμερας μοιάζει με κάποιον καβαλάρη επάνω στο άλογό του! (στο 1:18 του βίντεο). Και σαν να μην έφτανε αυτό τόσο ο «ιππέας» όσο και το «άλογό» του είναι στην απόχρωση του πράσινου κάτι που έκανε πολλούς να το παρομοιάσουν με τον τέταρτο ιππότη της Αποκάλυψης καθώς στην αποκάλυψη του Ιωάννη ο τελευταίος περιγράφεται ως να έχει χρώμα «χλωμού πράσινου» ή «κιτρινωπού πράσινου» όπως δηλαδή ακριβώς φαίνεται και στο βίντεο.

Προφανώς και πρόκειται για αντανάκλαση από τις φωτιές επάνω στην κάμερα και αυτό εξηγείται γιατί καθώς η κάμερα κινείται προς τα δεξιά και πάνω την ίδια πορεία έχει και ο «ιππότης» για να εξαφανιστεί στη συνέχεια. Ακόμη και έτσι όμως πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να πιστεύουν πως το φαινόμενο είναι προάγγελος κακών ειδήσεων. Ίδωμεν."




Eμείς πάντως δεν συμφωνούμε στη θεωρία περι αντανάκλασης του φωτός,κάτι άλλο συμβαίνει και δεν ειναι καθόλου καλό...
Τέλος θα σας δείξουμε την σημαία της Αιγύπτου,διότι τίποτε δεν είναι τυχαίο τελικά


ΝΑΙ Ο ΑΕΤΟς ΤΟΥ ΣΑΛΑΔΙΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΩΧΡΟ - ΧΛΩΡΟ 4ο ΙΠΠΕΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ !!! 

ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2011/02/4-binteo-ok.html#ixzz1F46sKuBk




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ

ΠΗΓΗ: http://www.apologitis.com


Ποιος έγραψε την Aποκάλυψη;


Ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής

 

 

Που την έγραψε;


Εξορισμένος στην Πάτμο , μέσα σε ένα σπήλαιο που υπάρχει και σήμερα και ονομάζεται "Ιερόν Σπήλαιον ή σπήλαιον της Αποκαλύψεως". Του την αποκάλυψε ο Θεός και αυτός την κατέγραψε με την βοήθεια του μαθητή του Πρόχορου.

Η παράδοση υποστηρίζει ότι ο βράχος του σπηλαίου, μέσα στο οποίο ο Θεός Αποκάλυψε στον Ιωάννη τα μέλλοντα, σχίστηκε δημιουργώντας μια μεγάλη ρωγμή. Η ρωγμή αυτή καταλήγει σε τρεις νέες ρωγμές (που συμβολίζουν την Αγία Τριάδα) και μέσα από τις οποίες ακούγονταν η φωνή του Θεού η οποία υπαγόρευε στον Ιωάννη την Αποκάλυψη.

 

Πότε;


Κατά το 14ο έτος της βασιλείας του αυτοκράτορα Δομετενιανού 95-95 μ.Χ.

 

 

Γιατί ο Θεός μας Αποκάλυψε;


"Αποκάλυψις Ιησού Χριστού, ήν έδωκε αυτώ ο Θεός, δείξαι τοις δούλοις αυτού ά δεί γεννέσθαι εν τάχει" δηλ. για να δείξει ο Θεός στους πιστούς τι θα γίνει στο μέλλον.

 

 

Πότε θα γίνουν "τα της Αποκάλυψις";


Δεν υπάρχει καθορισμένη ημερομηνία, καθώς για το τέλος της ανθρωπότητας με την δευτέρα παρουσία, μόνο ο Θεός γνωρίζει όπως έχει αναφέρει ο ίδιος ο Ιησούς στην Αγία γραφή.

 

 

Πώς περιγράφει η Αποκάλυψις τα γεγονότα;


Ανακυκλικά, δηλαδή δεν αναφέρονται κατά χρονολογική σειρά, αλλά επαναλαμβάνονται τα ίδια γεγονότα κατά διαφορετικό τρόπο. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζεται και συνάγεται από τα λεγόμενα του Ιωάννη.
  Η Αποκάλυψη χωρίζεται  στους εξής 3 κύκλους (αυτός των 7 βροντών δεν φανερώθηκε):

1) ΕΠΤΑ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ

2) ΕΠΤΑ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ

ΕΠΤΑ ΒΡΟΝΤΕΣ (ΜΥΣΤΙΚΕΣ)

3) ΕΠΤΑ ΦΙΑΛΕΣ




ΟΙ ΕΠΤΑ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ (Ε'1 - Η'6)


"Και είδον επί της δεξιάν του καθήμενου επί του θρόνου βιβλίον γεγραμμένων έσωθεν και έξωθεν, κατεσφραγισμένον σφραγίσιν επτά" Απ. Ε΄1


1.

1η σφραγίδα "Ο ΛΕΥΚΟΣ ΙΠΠΟΣ"

2.

2η σφραγίδα "ΠΥΡΡΟΣ ΙΠΠΟΣ"

3.

3η σφραγίδα "ΜΕΛΑΣ ΙΠΠΟΣ"

4.

4η σφραγίδα "ΧΛΩΡΟΣ ΙΠΠΟΣ"

5.

5η "ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΜΕΝΩΝ"

6.

6η "Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ"

7.

 7η "Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΑΛΠΙΓΓΩΝ"




ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ»





1η σφραγίδα «Ο ΛΕΥΚΟΣ ΙΠΠΟΣ»







ΙΣΤ'1 Είναι ο ίππος με τον καβαλάρη με το τόξο στον οποίο έχει δοθεί η δύναμη της νίκης.
Υποστηρίζεται ότι ο λευκός ίππος της νίκης είναι αυτός του Χριστού.

2η σφραγίδα «ΠΥΡΡΟΣ ΙΠΠΟΣ»



 



ΙΣΤ'3Ο δεύτερος ίππος είναι ο ίππος με τον καβαλάρη που κρατάει ένα μεγάλο σπαθί. Αυτός θα αρπάξει την ειρήνη από την γη και ο ένας άνθρωπος θα σφάζει τον άλλον.
Και στις μέρες του περιβόητου 2000 «μιλένιουμ» υπήρχαν γύρω στους 50 πόλεμους σε όλο τον πλανήτη. Σύμφωνα με την προφητεία, αλλά και με οποιαδήποτε στατιστική για την συμπεριφορά του ανθρώπου, ουδέποτε θα σταματήσουν πριν την 2α Παρουσία.

3η «ΜΕΛΑΣ ΙΠΠΟΣ»




ΣΤ'5 Ο τρίτος ίππος είναι ο μαύρος πάνω στον οποίο ο καβαλάρης κρατάει μια ζυγαριά. Και μια λίτρα σιταριού ένα δηνάριο, και τρεις κριθαριού ένα δηνάριο αλλά σε λάδι και κρασί μην αδικήσεις.
Ο παραπάνω καβαλάρης είναι ο καβαλάρης της πείνας και της φτώχειας. Δυο δυστυχίες που υπάρχουν εδώ και χρόνια στον πλανήτη γη. Παρ’ όλη την τεχνολογική εξέλιξη της Ευρώπης και των Η.Π.Α., πολλά κράτη του κόσμου βρίσκονται σε άθλια οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Η παγκοσμιοποίηση του εμπορίου δεν ωφελεί σε τίποτα παρά στην αύξηση αυτού του χάους στον οποίο ο πλούσιος πλουτίζει κι ο φτωχός φτωχαίνει περισσότερο. Ως και στις ανεπτυγμένες κοινωνίες 3% των ανθρώπων έχουν το 98% του πλούτου. Σήμερα (2005) πάνω από το 65% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στα όρια της φτώχειας. Και πολλοί άλλοι κάτω από τα όρια αυτά. Όσο αφορά το λάδι και το κρασί για τα οποία ομιλά ο Ιωάννης ότι δεν υπάρχει έλλειψη, άλλο πράγμα εννοεί. Κατά την παραβολή του καλού Σαμαρείτη, αυτός δένει τα τραύματα του συνανθρώπου του με λάδι και κρασί. Αποτελούν δηλαδή το λάδι και το κρασί την ψυχική μας αγάπη, συμπόνια, συμπαράσταση προς τους άλλους. Παρ’ όλη δηλαδή την έλλειψη σε τρόφιμα στον κόσμο, θα υπάρχουν ακόμα αυτό που λέμε «ψυχικά εφόδια» κι αγάπη για τον συνάνθρωπο.


4η σφραγίδα «ΧΛΩΡΟΣ ΙΠΠΟΣ»




ΣΤ'7 Το τέταρτο άλογο έχει χρώμα κίτρινο και καβαλάρης του είναι ο Θάνατος, ενώ από πίσω του ακολουθεί ο ’δης. Και του δόθηκε δύναμη στο 1/4 της γης ώστε να πεθαίνουν οι άνθρωποι από πολέμους, από πείνα, από φυσικό θάνατο και από τα ζώα.
Φανερά εδώ μιλά για τον θάνατο των ανθρώπων ο οποίος θα έρχεται με διάφορους τρόπους.

5η σφραγίδα «ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΜΕΝΩΝ»


ΣΤ'9 Εδώ ο Ιωάννης μόλις αφαιρέθηκε η 5η σφραγίδα είδε κάτω από το θυσιαστήριο τις ψυχές αυτών που πέθαναν για τον λόγο του Θεού και για την μαρτυρία του Χριστού. Ακούστηκε δε η φωνή τους η οποία απορεί γιατί ακόμη το αίμα τους δεν έχει εκδικηθεί εφόσον πέθαναν άδικα. Τους δόθηκε λοιπόν άσπρη στολή και μικρή ανάπαυσις μέχρι να μαρτυρήσουν και οι επόμενοι "αδελφοί τους" στο μέλλον.
Ο Ιωάννης ομιλεί για αυτούς που θα μαρτυρήσουν για τον Θεό και τον Χριστό. Η Θεία δικαιοσύνη για την τιμωρία των δολοφόνων των μαρτύρων, θα έρθει στο μέλλον, εφόσον όμως πρώτα μαρτυρήσουν όλοι όσοι είναι να μαρτυρήσουν για τον Θεό. Ο Χριστιανισμός θα διώκεται σε διάφορες στιγμές της Ιστορίας στα διάφορα μέρη της γης και κάποιοι πάντα θα πεθαίνουν προσπαθώντας να τον διαδώσουν .




6η «Η ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ»


ΣΤ'12 Με το άνοιγμα της έκτης σφραγίδας έγινε σεισμός μεγάλος και ο ήλιος έχασε την λάμψη του και έγινε μαύρος και η σελήνη έγινε σαν αίμα (κοκκίνισε).ΣΤ'13 Τα αστέρια του ουρανού έπεσαν στην γη σαν τα σύκα της συκιάς που την κουνάει ο άνεμος. ΣΤ'14 Ο ουρανός άνοιξε σαν βιβλίο και κάθε όρος και νησί της γης κινήθηκε.ΣΤ'15Και οι βασιλιάδες της γης οι μεγιστάνες και οι χιλίαρχοι και οι πλούσιοι και οι ισχυροί και όλοι οι δούλοι και οι ελεύθεροι κρύφτηκαν μέσα στα σπήλαια και μέσα στα βουνά.ΣΤ'16 Και είπαν οι άνθρωποι αυτοί στα βουνά και στις πέτρες να πέσουν πάνω τους και να τους κρύψουν από το πρόσωπο του Θεού και από την οργή του Χριστού, γιατί έφτασε η μεγάλη μέρα της οργής του και δεν μπορεί κανείς να ξεφύγειΣΤ'17 Και είδα τέσσερις αγγέλους στις τέσσερις γωνιές της γης κρατώντας τους τέσσερις ανέμους ώστε να μην φυσάει ούτε στην στεριά, ούτε στην θάλασσα ούτε και σε όλα τα δέντρα. Ζ΄2 Και είδα άλλον άγγελο να έρχεται από ανατολάς έχοντας έμβλημα Θεϊκό και φώναξε στους άλλους τέσσερις να μην τιμωρήσουν την γη, την θάλασσα, τα δέντρα αν δεν σφραγισθούν πρώτα τους δούλους του Θεού στα μέτωπα.Ζ'4 Και ο αριθμός των σφραγισμένων ήταν 144.000 Ζ'9 και είδα ενώπιον του θρόνου (του Θεού), πάρα πολύ κόσμο ο οποίος ήταν αδύνατο να μετρηθεί , και φορούσαν λευκά ρούχα και κρατούσαν κλαριά από φοίνικες στα χέρια τους Ζ'10 και έλεγαν ότι η σωτηρία αυτών οφείλεται στον Θεό και στο Χριστό.Ζ'13 και ρώτησε ο Θεός "ποιοι είναι αυτοί με τα άσπρα ρούχα;"Z'14 και απάντησα Κύριε εσύ γνωρίζεις. Και μου είπε, αυτοί είναι οι ερχόμενοι από μεγάλες θλίψεις και οι κάτασπρες στολές έχουν λευκανθεί με το αίμα του Χριστού.Ζ'15 Γι' αυτό είναι ενώπιον του Θεού και Τον λατρεύουν ημέρα και νύχτα. Και ο Θεός θα τους προστατεύσει από πείνα, δίψα, από το κάψιμο του ήλιου Ζ'17 και ο Χριστός θα τους οδηγήσει σε πηγή ζωής και ο Θεός θα εξαλείψει κάθε δάκρυ από τα μάτια τους.
Παρουσιάζονται τα σημάδια της καταστροφής του κτιστού κόσμου, τα οποία θα συνοδεύονται από το μελάνιασμα του Ήλιου (όπως θα ειπωθεί στις επτά σάλπιγγες, κατά το ένα τρίτο), από το κοκκίνισμα της σελήνης και από την μεγάλη σεισμική δραστηριότητα πάνω σε όλη τη γη. Λόγω της καταστροφής δεν θα υπάρχει διαφορά μεταξύ μεγάλων-μικρών, πλουσίων-φτωχών. Η τιμωρία ή η ταφόπλακα πάντα εξισώνει τις κοινωνικές διαφορές. Φαίνεται δε ότι οι Χριστιανοί θα είναι προστατευμένοι από τον Θεό. Αν όχι σε αυτή τη ζωή σίγουρα στην μεταθανάτιο.
Σε αυτό το χωρίο ο Ιωάννης ομιλά και για τους 144.000 οι οποίοι σφραγίσθηκαν από τον Θεό και είναι αυτοί της μάχης του Αρμαγεδδών. Αντίθετα αυτοί που πέρασαν από μεγάλες θλίψεις και που θα σωθούν από τον Χριστό είναι πάρα πολλοί, αμέτρητοι όπως τονίζει ο Ιωάννης. Αυτοί είναι εκείνοι που πιστεύουν και λατρεύουν σαν Θεό τους τον Έναν και Μοναδικό ΑΛΗΘΙΝΟ Θεό. Αυτόν της Καινής και της Παλαιάς Διαθήκης.

 6η «Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΑΛΠΙΓΓΩΝ»





Η΄1 Όταν ανοίχθηκε η έβδομη σφραγίδα έγινε μεγάλη ησυχία στον ουρανό για μισή ώρα. Και είδα 7 αγγέλους μπρος από το Θεό και τους δόθηκαν επτά σάλπιγγες.Η'5και ένας άγγελος πείρε ένα λιβανιστήρι και το γέμισε με φωτιά από το θυσιαστήριο (εκεί βρίσκονταν οι ψυχές των μαρτύρων) και το έριξε στη γη. Και ακούστηκαν βροντές και αστραπές και μεγάλοι σεισμοίΗ'6 και οι 7 άγγελοι ετοιμάστηκαν για να σαλπίσουν.
Μεγάλη σημασία φαίνεται πως έχουν οι επτά σάλπιγγες, αφού η έβδομη σφραγίδα από μόνη της αναφέρεται αποκλειστικά στην προετοιμασία τους.



Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ:ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ


«Υπάρχουν τρεις τρόποι πνευματικής ζωής.
Ο πρώτος είναι να έχεις μία αρρώστια. ό δεύτερος είναι να κάνεις όλες τις δουλειές με χαρά. και ο τρίτος είναι να υπακούς σε Γέροντα. Αυτό το τελευταίον έχει τί το περισσόν». «Να λυώνεις επάνω στην εργασία σου. Να εργάζεσαι, όμως, μ' ευλάβεια, να έχεις πίστη μέσα σου και προσευχή.
Μ' αυτό τον τρόπο θ' αγιάσεις».
Με την προσευχή σας, μέσω του Χριστού, επηρεάζετε ευνοϊκά τον άλλο. Να μην σκέφτεστε άσχημα για κάποιον, διότι τότε επηρεάζετε κι' αυτόν άσχημα.
«Οι περισσότεροι έρχονται εδώ και μου λένε: Κανείς δεν με θέλει, είμαι άχρηστος, δεν με καταλαβαίνουν, δεν μ' αγαπούν»Τους εξηγώ τότε «όλα αυτά προέρχονται από τον εγωισμό.
Όταν στραφείς προς το Θεό, δεν ζητάς τίποτε, δεν είσαι ανικανοποίητος,
 κι' είσαι με όλα και με όλους ευχαριστημένος. Τους αγαπάς τότε όλους κι' εκείνοι σ' αγαπούν.
Κι' αυτό εξαρτάται από εσένα, διότι ενώθηκες με τον Θεό». «Η μητέρα αρχίζει να παιδαγωγεί το παιδί της μέσα από τη μήτρα της, με τα ψυχικά της βιώματα». «Επιτρέπεται», έλεγε, «να βοηθά ο Θεός τον άνθρωπο να κάμνει τόσες εφευρέσεις,
να τις χρησιμοποιεί ο διάβολος κι' εμείς οι χριστιανοί να μη τις χρησιμοποιούμε;».
 «Όταν αγαπήσουμε τον Χριστό η ψυχή μας ελευθερώνεται από το φόβο».
 - «Όποιος αγαπά το Χριστό αυτός αποφεύγει την αμαρτία».
 «Βρίσκεσαι μέσα σ' ένα σκοτεινό δωμάτιο και κουνάς τα χέρια σου και προσπαθείς μ' αυτό τον τρόπο να διώξης το σκοτάδι. Δεν φεύγει, όμως, έτσι το σκοτάδι. Άνοιξε το παράθυρο για να μπη το φως και μόνο τότε θα φύγη το σκοτάδι. Το φως είναι εκείνο που θα διώξη το σκοτάδι. Να μελετούμε, λοιπόν, την Αγία Γραφή,τους βίους των Αγίων, τους Πατέρες αυτό είναι το φως, που θα διώξη το σκοτάδι».
 «Όταν σε μια χώρα πέσει πολλή αμαρτία, τότε και τα πολιτικά της θέματα πάνε στραβά,
αντί να πηγαίνουν ίσια».
Πηγή: βιβλίο ΄΄Βίος και λόγοι΄΄ γέροντα Πορφυρίου

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΞΙΣΩΣΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ

Η <<ΕΞΙΣΩΣΗ>> ΔΟΞΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ :
<<Δόξα σοι ο Θεός>> = 1000 χ << Κύριε ελέησον>>


Έλεγε: 
Ένα δόξα σοι  ο Θεός, ισοδυναμεί με χίλια << Κύριε ελέησον>> ή <<Κύριε, Ιησου Χριστέ, ελέησόν με>>. Όταν κάνουμε το σταυρό μας λες και παίζομε μαντολίνο, κοροϊδεύουμε το Θεό. Όταν τον κάνουμε σωστά, τότε χαίρεται ο φύλακας άγγελός μας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Έλεγε:
Όταν δύο άνθρωποι φορτώνονται ενα δοκάρι και θέλουν να περάσουν απο μια πόρτα, ο ένας πρέπει να υποχωρήση για να μπη πρώτα ο άλλος, αλλιώς δεν μπορούν να βάλουν μέσα το δοκάρι. Έτσι, οι άνθρωποι πρέπει να υποχωρούν, να κόβουν το θέλημά τυος, αλλιώς θα πέφτουν επάνω σε τοίχους. Όταν δύο άνθρωποι συγκρούονται, αν ο ένας κάνει λίγο πίσω, όσο κακός κι αν ειναι ο άλλος, τότε θα ξεπερασθεί το πρόβλημα, η μπόρα της συγκρούσεως.  Είπε, επίσης, το εξής παράδειγμα:
Αν έχουμε δύο πέτρες σκληρές και τις χτυπούμε, θα βγάλουν σπιθα. Αν, όμως, η μία ειναι μαλακή και η άλλη σκληρή, τότε, χτυπώντας τες, δεν παράγεται σπινθήρας. Έτσι, όταν πάνε να συγκρουστούν δύο άνθρωποι κι ο ένας μαλακώσει και κάνει πίσω, δε γίνεται καυγάς. Αν, όμως και οι δύο σκληρυνθούν, θ' ανάψει φωτιά. 
Του έλεγα για τους ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά, που τους κυνηγώ και τσακώνομαι. ''Ε'' , μου λέει, ''Θανάση, να έχεις κουράγιο και ν' αλλάζεις φανέλες, γιατι μ' αυτούς κανείς δεν μπορεί να συνεννοηθεί. Μόνο θα σε αναστατώνουν και θα σε ιδρώνουν... ''  

Μαρτυρίες Προσκυνητών Γέροντας ΠΑΪΣΙΟΣ ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ / Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

Για την ευχή του Ιησού μας έλεγε να συνηθίζουμε να τη λέμε εσωτερικά, όσο ειμαστε ξύπνιοι κι οτιδήποτε κάνουμε. Ετσι θα πηγαίνουν κατ' ευχή οι δουλειές μας. Οταν δε μιλάμε με άλλους, να λέμε την ευχή.

Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

Ένας οδηγός, που ερχόταν προς το Αγιον Όρος κι έλεγε την ευχή, πέρασε απο ένα χωριο. Σε μια στροφή βρέθηκε ενα παιδάκι μπροστά του. Το αυτοκίνητο πέρασε πάνω από το παιδάκι, χωρίς εκείνο να πάθη τίποτα! Δεν το άγγιξε καν. Σταμάτησε , κατέβηκε και διεπίστωσε οτι το παιδάκι ηταν ακέραιο, σαν να μην εχει συμβή τίποτα. Ο Χριστός το ειχε φυλάξει δια της προσευχής. 
Σχετικά μ' αυτό έλεγε ο Γέροντας οτι, επειδή δεν εχουμε πνευματικότητα και δεν προσευχόμαστε, θα ελθει καιρός που θα συγκρούονται τα αυτοκίνητα και θα τραυματίζοτναι οι άνθρωποι χωρίς να το θέλουν, χωρίς να το καταλαβαίνουν. Δε θα μπορούν να το αποφύγουν. Ο σημερινός κόσμος, έλεγε, μοιάζει μ' ενα ποτάμι, που του κόβει τη φόρα του ενα ξύλινο φράγμα. Όμως απο τον ξεπεσμό μας και την αμαρτωλότητά μας, αυτο το φράγμα, που τωρα υπάρχει και αναχαιτίζει το κακό, θα καταστραφεί, θα παρασυρθεί απο το ρεύμα της αμαρτίας και θ' αυτοκαταστραφούμε.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ


ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ



ΓΑΙΤΑΝΟΣ: ΕΤΣΙ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ

Ο ύμνος της αγάπης


Ο ύμνος της αγάπης



ΕΥΩΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ


ΕΥΩΔΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ

 τραγούδι κατηχητικού


Η ΕΥΧΗ - Η ΝΟΕΡΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ



Έφυγα απ το Φαραώ της Αιγύπτου τη σκλαβιά 
μ αρχηγό το Μωυσή ν΄ ανεβώ ως το Σινά .


Στο Σινά να ανεβώ ω! πολύ το επιθυμώ, 
στην Αγία κορυφή και να λέω την ευχή



Η ανάβασις σκληρή, Θεέ μου δος μου υπομονή, 
καρτερία, αντοχή, ν αποκτήσω την ευχή



Πρώτα η υπακοή, η Γραφή, η προσοχή 
κι η αγία σιωπή δυναμώνουν την ευχή
.
Την ευχή για να τη λες πρέπει από το μυαλό 
να πετάξεις μακριά κάθε πράγμα κοσμικό



Στην αρχή την ευχή να τη λες προφορικά 
κι έπειτα από καιρό θα σου γίνει νοερά



Και στα λόγια της ευχής να ναι όλη η προσοχή, 
γιατί όταν φανταστείς κίνδυνος να πλανηθείς



Τον πειράζοντα πολύ ερεθίζει η ευχή 
και γι αυτό μην πτοηθείς όταν σου επιτεθεί



Κι απ τα λόγια της ευχής βγαίνουνε καρποί γλυκείς. 
Ω! τι μέλι είν' αυτό δεν μπορείς να φανταστείς



Η ευχή πώς ενεργεί μην ζητάς να σου το πω, 
δεν μπορώ να εκφραστώ είναι Θείο μυστικό



όταν δεις την ευχή μέσα σου να ενεργεί 
φρούρησέ τηνε καλά με ταπείνωση πολλή



Γέροντά μου σεβαστέ, Μωυσή μου νοητέ 
έλα δος μου μια ευχή ν αποκτήσω την ευχή



Κι η Μητέρα του Χριστού, Ηγουμένη Μυστική, 
ευλογεί τους Χριστιανούς και τους δίδει την ευχή



Στο Σινά να ανεβώ ώ! Πολύ το επιθυμώ, 
στην Αγία Κορυφή και να λέω την ευχή.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

<< Αποφθέγματα >>