Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ποιος είναι ο Σατανάς;

Ερώτηση: Ποιος είναι ο Σατανάς;

Απάντηση:
Οι απόψεις των ανθρώπων για το Σατανά ποικίλουν από ανόητες έως αφηρημένες: από ένα μικρό κόκκινο ανθρωπάκι με κέρατα που κάθεται στον ώμο σου πείθοντάς σε να αμαρτήσεις, ως μια έκφραση που χρησιμοποιείται να περιγράψει το κακό. Η Αγία Γραφή, ωστόσο, μας δίνει μια καθαρή περιγραφή για το ποιος είναι ο Σατανάς, και πως επηρεάζει τη ζωή μας. Για να το θέσουμε απλά, η Αγία Γραφή προσδιορίζει τον Σατανά ως ένα αγγελικό ον που έπεσε από τη θέση του στον ουρανό εξ αιτίας της αμαρτίας και τώρα είναι εκ διαμέτρου αντίθετος με τον Θεό, κάνοντας ότι μπορεί για να εμποδίσει τους σκοπούς του Θεού για την ανθρωπότητα.

Ο Σατανάς είχε δημιουργηθεί σαν ένας άγιος άγγελος. Ο Ησαίας στο 14:12 πιθανόν δίνει το όνομα του Σατανά πριν την πτώση του ως Λούσιφερ. Στον Ιεζεκιήλ 28:12-14 περιγράφεται ο Σατανάς δημιουργημένος ως χερουβίμ, και ήταν προφανώς ο υψηλότερα δημιουργημένος άγγελος. Έγινε αλαζών για την ομορφιά του και τη θέση του, και αποφάσισε ότι ήθελε να καθίσει σε θρόνο ψηλότερο από τον θρόνο του Θεού (Ησαίας 14:13-14, Ιεζεκιήλ 28:15, Α` Τιμόθεο 3:6). Η υπερηφάνεια του Σατανά τον οδήγησε στην πτώση του. Προσέξτε τις πολλές «θα» δηλώσεις στον Ησαία 14:12-15. Εξ αιτίας της αμαρτίας του, ο Θεός τον έριξε από τον ουρανό.

Ο Σατανάς έγινε ο κυβερνήτης αυτού του κόσμου που λειτουργεί μακριά από τον Θεό, και ο πρίγκιπας των πονηρών δυνάμεων του αέρα (Κατά Ιωάννη 12:31, Β` Κορινθίους 4:4, Εφεσίους 2:2). Είναι ένας κατήγορος (Αποκάλυψη 12:10), ένας πειραστής (Κατά Ματθαίον 4:3, Α` Θεσσαλονικείς 3:5), και ένας απατεώνας (Γένεση 3, Β` Κορινθίους 4:4, Αποκάλυψη 20:3). Το όνομά του σημαίνει αντίπαλος ή «αυτός που είναι αντίθετος». Ένα άλλο όνομα που χρησιμοποιείται για τον Σατανά, ο διάβολος, σημαίνει «συκοφάντης».

Παρ` όλο που διώχτηκε από τον ουρανό, ακόμα ψάχνει να υψώσει τον θρόνο του πάνω από τον Θεό. Αντιγράφει όλα όσα κάνει ο Θεός, ελπίζοντας να κερδίσει τη λατρεία του κόσμου και υποδαυλίζοντας αντίσταση κατά της Βασιλείας του Θεού. Ο Σατανάς είναι η βασική αιτία πίσω από κάθε εσφαλμένη λατρεία και θρησκεία στον κόσμο. Ο Σατανάς θα κάνει οτιδήποτε είναι στις δυνατότητές του για να καταπολεμήσει τον Θεό, και αυτούς που Τον ακολουθούν. Ωστόσο, το μέλλον του Σατανά έχει σφραγιστεί – μια αιωνιότητα στη λίμνη του πυρός (Αποκάλυψη 20:10).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

<< Αποφθέγματα >>