ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ / ΕΥΧΕΣ


H ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗΣΗ προσευχή είναι η νοερή επικοινωνία και προσωπική μας συνομιλία με το Θεό, κατά την οποία, παράλληλα με τη δοξολογία και ευχαριστία που απευθύνουμε σ’ Αυτόν, ζητάμε και την εκπλήρωση ορισμένων αιτημάτων μας.
 Η προσευχή: είναι για μας μεγάλο δώρο, αφού μπορούμε να μιλάμε   όποτε θέλουμε με το Θεό.
 Είναι μια ψηλάφηση του Θεού ή των Αγίων.
 Δε μιλάμε με φαντάσματα.
 Γι’ αυτό και πρέπει να γίνεται σε ήσυχο μέρος, έτσι ώστε να έχουμε αυτοσυγκέντρωση. Πρέπει να συναισθανόμαστε ότι θα μιλήσουμε με τον ίδιο το Θεό.
 Γράφει ο Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστομος:
  Προσφέρουμε δεκάδες λόγια κι όταν τελειώνει η προσευχή δεν ξέρουμε τι είπαμε. Το σώμα είναι εδώ, ο νους είναι έξω. Μπαίνουμε στο ναό για προσευχή και όταν βγαίνουμε δεν θυμόμαστε τίποτα. Τα χείλη κινούνται, αλλά η ακοή μας δεν ακούει.΄΄
Βέβαια η περισυλλογή και η ανάβαση του νου προς το Θεό δεν είναι κάτι που επιτυγχάνεται τόσο εύκολα. Χρειάζεται συνεχής προσπάθεια για να μπορεί κάθε μας προσευχή να είναι καλύτερη από την προηγούμενη.

Το ΄΄ Πάτερ ημών΄΄ ....
είναι η πιο γλυκιά και περιεκτική προσευχή. Είναι απλή, κατανοητή σε όλους και εξαντλεί όλα τα αιτήματα που μπορεί να απευθύνει ο άνθρωπος στο Θεό. Την έφτιαξε ο ίδιος ο Χριστός και μας την προσέφερε σαν δώρο. Είναι λοιπόν θεοπαράδοτη και γεμάτη θεία σοφία.
 Όταν διαβάζεις το Ευαγγέλιο, ο Θεός μιλάει σε σένα.
 Όταν προσεύχεσαι, εσύ μιλάς στο Θεό.
 Όταν λες το ΄΄ Πάτερ ημών΄΄ εσύ μιλάς στο Θεό` και ο Θεός μιλάει σε σένα.
 Αγ. Αυγουστίνος

 Δόξα του Θεού είναι ο άνθρωπος ο ζωντανός. Και ΄΄ ζωντανός ΄΄ άνθρωπος είναι μόνο εκείνος, που στρέφει τα μάτια του προς το Θεό.
 Αγ. Ειρηναίος


Προς τον Άγιον Θεόν


Δέσποτα πολυέλεε, ανεξίκακε, μακρόθυμε, ακατάληπτε, ανερμήνευτε, Κύριε· ο κυβερνών και προνοών δια πάντα τα έργα σου· ο ετάζων νεφρούς και καρδίας και τα κρυπτά διανοήματα των ψυχών ημών σαφώς επιστάμενος, πρόσδεξαι την ευχαριστία αυτή και εξομολόγηση της συντετριμμένης ψυχής μου και χάρισε σ’ αυτήν πάντα τα προς σωτηρίαν αιτήματα.

Γνωρίζεις, πατέρα μου ουράνιε, αν και καθημερινώς αμαρτάνω, τίποτε άλλο δε μπορώ να αγαπήσω περισσότερο από εσέ και πουθενά αλλού δε μπορώ να στρέψω τη δύναμη της ψυχής μου. Εσύ είσαι για μένα το φως, η οδός, η ζωή, είσαι το παν. Πού αλλού να επιρρίψω την μέριμνά μου και σε ποιόν άλλο να καταφύγω;

Προσπίπτω ενώπιόν σου κατά την ώρα αυτή που ο ήλιος δύει και δέομαι θερμώς να μου αποστείλεις την τελευταία ακτίνα του θείου ελέους σου και να φωτίσεις την αμαρτωλή μου ψυχή.

Αν και ελλιπής είναι η αγάπη και η ευχαριστία της ψυχής μου, αναγνωρίζω ότι Συ με καθοδηγείς και σε Σένα οφείλω τα πάντα. Πρόλαβε βέβαια η αμαρτία και εναπέθεσε στην ψυχή μου τους δικούς της τύπους και τα εμπαθή ενθυμήματα και απομάκρυνε δια του εσωτερικού πολέμου την διαρκή ενθύμηση του Αγίου Ονόματός Σου.

Πλην όμως εις ουδέν υποχωρώ. Αποστρεφόμενος κάθε τι που είναι δικό σου και όσο ο χρόνος περνά πλεονάζει η αγάπη σου εντός μου. Μεγαλύτερη ανδρεία και ευστροφία ψυχής δεν υπάρχει από την διαρκή ενθύμηση του Αγιου Ονόματός Σου.

Βοήθησέ με, Δέσποτα Κύριε, να κατευθύνω τις δυνάμεις της ψυχής μου προς δοξολογία του Αγίου Ονόματός σου, ενθυμούμενος και φανταζόμενος την ακατάληπτη δόξα και την ευπρέπεια και την ωραιότητα της ουρανίου μακαριότητος.

Συγκράτησε το ρεμβόμενο και περιπλανώμενο νου μου στις συγχύσεις και τις μέριμνες του βίου τούτου και εμφύτευσε σ’ αυτόν τη μνήμη του Αγίου Ονόματός Σου και τη μελέτη των σωτηρίων σου εντολών.

Aνατεινόμενος προς τα άνω, περιφρουρούμενος από τη χάρη Σου και καταφλεγόμενος από το διάπυρο πόθο της αγάπης σου, να κατατρυφά Σε, τον γλυκύτατο Νυμφίο και ευεργέτη μου, απορρίπτων ως σκύβαλα πάντα του κόσμου τα τερπνά.

Ο ήλιος δύει, Κύριε, και τα πουλιά του δάσους ψάλλουν εσπερινό. Γονατίζω και εγώ ενώπιόν σου και τα χέρια μου προς Σε ανατείνω, δεόμενος να μου αποστείλεις το φως σου το αληθινό, για να ανυμνώ, δοξολογώ και γεραίρω το Πανάγιο Όνομά Σου εις τους αιώνας. Αμήν. 


Μ.μοναχός
Άγιον Όρος 1995ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ
Φιλάνθρωπε Κύριε, πώς δε λησμόνησες τον αμαρτωλό δούλο σου, αλλά γεμάτος έλεος με είδες από τη δόξα σου και μου εμφανίστηκες με ακατάληπτο τρόπο! Εγώ πάντοτε σε προσέβαλλα και σε λυπούσα. Συ όμως, Κύριε, για τη μικρή μου μετάνοια μου έδωσες να γνωρίσω τη μεγάλη σου αγάπη και την άμετρη αγαθότητά σου. Το ιλαρό και πράο βλέμμα σου έθελξε την ψυχή μου. Τί να σου ανταποδώσω, Κύριε, ή ποιόν αίνο να Σου προσφέρω; Συ δίνεις τη χάρη σου, για να καίγεται αδιάλειπτα η καρδιά μου από αγάπη, και δεν βρίσκει πια ανάπαυση ούτε νύχτα ούτε μέρα από τη θεϊκή αγάπη. Η θύμησή σου θερμαίνει την ψυχή μου, που τίπποτε στη γη δεν την αναπαύει εκτός από Σένα. Γι' αυτό με δάκρυα Σε ζητώ, και πάλι ποθεί ο νους μου τη γλυκύτητά σου... Κύριε, δώσε μου να αγαπώ μόνον Εσένα. Συ με έπλασες, Συ με φώτισες με το άγιο Βάπτισμα, Συ συγχωρείς τα αμαρτήματά μου και μου δίνεις τη χάρη να κοινωνώ το τίμιο Σώμα και Αίμα σου. Δώσε μου τη δύναμη να μένω πάντα κοντά σου. Κύριε, δώσε μου τη μετάνοια του Αδάμ και την άγια ταπείνωσή σου. 
Αμήν 

Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ..

Ιησού, Σύ που δημιούργησες τούς Αγγέλους, καί είσαι Κύριος αυτών των άυλων όντων, που σε δοξολογούν ασίγητα, Σε δοξολογώ, Ιησού, πού καλλώπισες όλα τα κτίσματα, Σ΄ευχαριστώ, γιατί με το λογικό που μου έδωσες τα βλέπω και τα χαίρομαι.
Ιησού, που μ΄ένα Σου νεύμα έφτιαξες τον ουρανό, εξομολογούμαι ότι με το βάρος των αμαρτιών μου δεν μπορώ να σηκώσω το βλέμμα να τον δω.
Ιησού, που κατασκεύασες τον ήλιο και τη σελήνη, φώτισε την ψυχή μου.
Ιησού, που διακόσμησες τον ουρανό με τ΄άστρα, κόσμησέ με, με τα χαρίσματά Σου.
Ιησού, που ζωγράφισες τη γη με τα πολύχρωμα κι ευωδιαστά λουλούδια, κάνε να βλαστάνει κι η ψυχή μου άνθη των αρετών.
Ιησού, που έκανες να βγάζουν τα δέντρα διάφορους ωραίους καρπούς, πλούτισέ με, με τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος
Toυ Αγίου Νικοδήμου του ΑγιορείτουΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ....
Παναγία Δέσποινα Θεοτόκε, η μόνη καθαρωτάτη ψυχή τε και σώματι, η μόνη κατοικητήριον όλη γενομένη της όλης χάριτος του Παναγίου Πνεύματος, καντεύθεν και αυτάς τας αύλους και αγγελικάς Δυνάμεις ασυγκρίτως υπερβάσα τη καθαρότητι και τω αγιασμώ της ψυχής και του σώματος.
Έπιδε επ’ εμέ τον εναγή και ακάθαρτον και ρερυπωμένον και ψυχήν και σώμα τω μολυσμώ της εμπαθούς και ενηδόνου ζωής μου.

Κάθαρόν μου την εμπαθή διάνοιαν και άγνισον διόρθωσόν μου τους πεπλανημένους και τετυφλωμένους λογισμούς ρύθμισον και παιδαγώγησόν μου τας αισθήσεις, ελευθέρωσόν με της τυραννούσης κακίας και αισχράς συνηθείας των ακαθάρτων προλήψεων και παθών.
Στήσόν μου πάσαν την κατ’ ενέργειαν αμαρτίαν και δώρησαί μοι νήψιν και διάκρισιν τω εσκοτισμένω και ταλαιπώρω νοϊ προς διόρθωσιν των οικείων σφαλμάτων τε και πτωμάτων, ίνα του σκότους της αμαρτίας απαλλαγείς, καταξιωθώ δοξάζειν και ανυμνείν εν παρρησία, σε την μόνην αληθινήν Μητέρα του αληθινού φωτός, Χριστού του Θεού ημών
Προστασία όταν ταξιδεύουμε
Πατέρα επουράνιε, ομολογώ τον άγιο σου Λόγο για το ταξίδι που πρόκειται να πραγματοποιήσω σύντομα και πιστεύω ότι ο άγιος σου Λόγος δεν επιστρέφει σε σένα κενός αλλά εκτελεί το θέλημα σου όπου εσύ τον αποστέλλεις.
Τώρα που ετοιμάζομαι να ταξιδέψω χαίρομαι και ευφραίνομαι για τις υποσχέσεις μέσα στον άγιο σου Λόγο για προστασία και ασφάλεια σ’ αυτούς που σε αγαπούν και είναι υπάκουοι στο Λόγο σου. Μόνο εσύ, Κύριε, με έχεις πραγματικά ασφαλισμένο. Σου έχω εμπιστοσύνη και είμαι κάτω από τη θεία σου προστασία. Εάν έχω κάποιο πρόβλημα ή κάποια πρόκληση της ζωής τρέχω πάντοτε σε σένα που είσαι το φρούριο μου και το καταφύγιο μου σε ώρα ανάγκης. Πιστεύοντας τον άγιο σου Λόγο, ομολογώ, στο όνομα του Ιησού Χριστού, ειρήνη, ασφάλεια και επιτυχία στο ταξίδι που ετοιμάζομαι τώρα να πραγματοποιήσω.
Ως παιδί του Θεού που είμαι το ταξίδι μου είναι κάτω από τη σκέπη του Υψίστου και άγγελοι του Κυρίου με προστατεύουν και με περιτριγυρίζουν σαν είμαι μέσα στο αυτοκίνητο/αεροπλάνο/τρέ-νο/πλοίο. Θα συνεχίσω με τα σχέδια μου για το ταξίδι μου χωρίς φόβο για δυστύχημα, προβλήματα ή οποιαδήποτε ταλαιπωρία. Έχω την ειρήνη του Θεού και δε θα επιτρέψω σε οποιοδήποτε φόβο να με κυριεύσει σαν ταξιδεύω. Ο Κύριος με ελευθερώνει από κάθε κακό και με διατηρεί για τη βασιλεία του. Είμαι σίγουρος ότι το ταξίδι μου θα κυλήσει ομαλά και θα είναι κατά πάντα ευλογημένο από τον Κύριο.
Σ’ ευχαριστώ, Πατέρα, που σε κάθε περίσταση είσαι εκεί για να με προστατεύεις. Άσχετα με το πώς ταξιδεύω εσύ με προστατεύεις. Όλα πάνω στη γη είναι κάτω από τις εντολές σου. Είσαι ο επουράνιος μου πατέρας και με φροντίζεις. Μέσω της πίστης μου σε σένα πατώ πάνω στα φίδια και στους σκορπιούς και πάνω σε όλη τη δύναμη του εχθρού και τίποτε δεν πρόκειται να με βλάψει. Εκεί που πηγαίνω θα είμαι κάτω από τη σκέπη σου και οτιδήποτε φάω ή πιω δε θα με βλάψει. Το ταξίδι μου είναι κατά πάντα ευλογημένο.
Πατέρα, σου δίνω τη δόξα για το καθετί. Σ’ ευχαριστώ που είσαι πάντοτε μαζί μου και είμαι σε ασφάλεια και προστασία. Με σκεπάζεις με το έλεος σου και όλη η οικογένεια μου και τα ταξίδια μας είναι κάτω από τη σκέπη σου. Καμιά τρίχα της κεφαλής μας δε θα χαθεί. Σ’ ευχαριστώ, Πατέρα, για την καθοδήγηση σου και την ασφάλεια σου. Είσαι άξιος κάθε τιμής και δοξολογίας! 
Αμήν.

Προσευχή για έναν αρμονικό γάμο
“Πατέρα, στο όνομα του Ιησού Χριστού, είναι γραμμένο στο Λόγο Σου ότι η αγάπη Σου είναι εκκεχυμένη μέσα ατις καρδιές μας δια του Αγίου Πνεύματος που μας δόθηκε. Επειδή είσαι μέσα μας, αναγνωρίζουμε ότι η αγάπη Σου μας κυβερνά εντελώς. Πιστεύουμε ότι η αγάπη Σου εκδηλώνεται πλήρως ενώνοντας μας εν αληθεία, τελειοποιώντας μας για κάθε έργο αγαθό να κάνουμε το θέλημα Σου, ενεργώντας μέσα μας το ευάρεστο στους οφθαλμούς Σου.
Ζούμε και συμπεριφερόμαστε στο γάμο μας τίμια και με σεβασμό ο ένας προς τον άλλον. Τον θεωρούμε πολύτιμο, άξιο και μεγάλης τιμής. Αποφασίζουμε να ζούμε σε αμοιβαία αρμονία και συμφωνία ο ένας προς τον άλλον, βρίσκοντας μεγάλη ευχαρίστηση μεταξύ μας και έχοντας το ίδιο φρόνημα και ενωμένοι στο πνεύμα.
Πατέρα, πιστεύουμε και λέμε ότι είμαστε απαλοί, σπλαχνικοί, ευγενικοί, τρυφεροί στην καρδιά και ταπεινόφρονες. Κυνηγούμε την ειρήνη και κρατεί τις καρδιές μας σε ησυχία και σιγουριά. Επειδή ακολουθούμε την αγάπη και μένουμε στην ειρήνη, οι προσευχές μας δεν εμποδίζονται καθόλου, στο όνομα του Ιησού Χριστού. Είμαστε συγκληρονόμοι της χάριτος του Θεού.
Ο γάμος μας δυναμώνει μέρα με τη μέρα σε δεσμό ενότητας διότι είναι θεμελιωμένος στο Λόγο Σου και ριζωμένος στην αγάπη Σου. Πατέρα, Σ’ ευχαριστούμε για την εκτέλεση Του, στο όνομα του Ιησού Χριστού. Αμήν.”Προσευχή για τα οικονομικά
“Πατέρα μου, γνωρίζω οτι ενδιαφέρεσαι για το πνεύμα, την ψυχή και το σώμα μου. Κύριε, Σου ζητώ, στο όνομα του Ιησού Χριστού να τσακίσεις (να σπάσεις, να καταστρέψεις) το πνεύμα του χρέους από τη ζωή μου.
Επίσης, Σου ζητώ θαυματουργικά να διαγράψεις (να σβήσεις, να εξαλείψεις) τα χρέη μου όπως έκαμες και με τη χήρα στην Παλαιά Διαθήκη ( Β Βασ.4, 1-7 ). Σ’ ευχαριστώ, Πατέρα μου, που μου έδωσες εξουσία σ’ ολόκληρο τον πνευματικό κόσμο ( Λουκ.10, 19 ).
Με παρρησία επιτιμώ το πνεύμα του χρέους, διότι είναι σταλμένο απο το διάβολο. Στο όνομα του Ιησού Χριστού, σε δένω και σπάζω τη δύναμη σου απο τη ζωή μου και τα οικονομικά μου. Πνεύμα χρέους δε θα λειτουργείς πλέον στη ζωή μου! Στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, είσαι δεμένο και είμαι ελεύθερος απο την εξουσία σου!
Πατέρα Θεέ, Σ’ ευχαριστώ που με κάνεις να γνωρίσω μέσα στο πνεύμα μου ότι αυτό το πονηρό πνεύμα είναι δεμένο και ηττημένο στη ζωή μου.
Τώρα μιλώ στα λειτουργικά πνεύματα ( τους αγγέλους του Θεού ) που είναι στην Ανατολή, Δύση, Βορρά και Νότο να ελευθερώσουν την αφθονία του Θεού στη ζωή μου.
Με παρρησία διακηρύττω ότι θαύματα αρχίζουν να γίνονται στα οικονομικά μου. Στο όνομα του Ιησού Χριστού, δέχομαι την οικονομική απελευθέρωση μου.
Κύριε μου, Σε δοξάζω για τα οικονομικά θαύματα που ελευθερώνονται στη ζωή μου από σήμερα. Στο όνομα του Ιησού Χριστού. Αμήν’’


Προχευχή για τους Εχθρούς μου
Κύριε του ελέους και της αγαθότητος παράσχου ειρήνη και αγάπη στους μισούντας και λοιδορούντας με και όσους με διαβάλλουν από μίσος και κακία. Δώσε μετάνοια και έλεος ώστε να κατανοήσουν τα πάθη της ψυχής τους. Αξιωσέ τους να σ’αγαπήσουν όπως σ’ αγαπώ και να ζήσουν στην αιώνια Βασιλεία σου ως φώτα για να δοξάσουν αιώνια το Αγιον Όνομά Σου.
Κύριε Παντοκράτορ, Πατέρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ελέησέ τους κατά το μέγα έλεος Σου για τη σωτηρία της ψυχής τους. Παράσχου σ’ αυτούς ειρήνη και γαλήνη στην ψυχή τους ώστε να παύσει κάθε δαιμονική επίθεση, υμνώντας το Πανάγιον Ονομά Σου.
Π. Δαμιανός

Προσευχή για τη Μεταστροφή του Κόσμου


  Πατέρα Πολυεύσπλαχνε,
κάνε αυτοί που ακούνε με τ' αυτιά τους
αλλά ποτέ δεν καταλαβαίνουν,
ν' ακούσουν αυτή τη φορά τη Φωνή Σου
και να καταλάβουν ότι είσαι Εσύ,
ο Άγιος των Αγίων.

Άνοιξε τα μάτια αυτών
που βλέπουν με τα μάτια τους,
αλλά ποτέ δεν διακρίνουν,
να δουν αυτή τη φορά με τα μάτια τους
το Άγιο Σου Πρόσωπο και τη Δόξα Σου,

Βάλε το Δάχτυλό Σου στην καρδιά τους,
για να μπορέσει η καρδιά τους να ανοίξει
και να αντιληφθεί την Πιστότητά Σου,

Προσεύχομαι και Σου ζητώ όλα αυτά
Δίκαιε Πατέρα, ώστε όλα τα έθνη
να μεταστραφούν και να θεραπευθούν
μέσω των Πληγών του Αγαπημένου Σου Υιού,
Ιησού Χριστού.

Αμήν.


Προσευχή Μετάνοιας και Απολύτρωσης


Κύριε με ανέχτηκες όλα αυτά τα χρόνια με τις αμαρτίες μου, κι όμως με σπλαχνίστηκες.
Πλανήθηκα με κάθε τρόπο. Τώρα όμως δεν θα ξαναμαρτήσω. Φέρθηκα άδικα απέναντι Σου και υπήρξα άδικος, Δεν θα το ξανακάνω. Απαρνίεμαι την αμαρτία, απαρνιέμαι τον διάβολο, απαρνιέμαι την κακία που σπιλώνει την ψυχή μου. Λύτρωσε την ψυχή μου από καθετί που είναι αντίθετο στην αγιότητά Σου.
Σε παρακαλώ, Κύριε, να με γλιτώσεις από κάθε κακό. Έλα τώρα, Ιησού, έλα τώρα να κατοικήσεις στην καρδιά μου.
Συγχώρησε με, Κύριε κι επίτρεψέ μου να αναπαυθώ σε Σένα, γιατί Εσύ είσαι η Ασπίδα μου, ο Λυτρωτής μου και το Φως μου και σε Σένα ελπίζω.
Από σήμερα, θα Σε ευλογώ, Κύριε, πάντοτε.
Απαρνιέμαι τον πονηρό και κάθε άλλο θεό και είδωλο, γιατί Εσύ είσαι Ύψιστος πάνω σε όλη τη γη, υψώθηκες ψηλότερα από όλους τους θεούς
Με τον ισχυρό Σου βραχίονα, φύλαξέ με από κακή υγεία, φύλαξέ με από αιχμαλωσία, φυλαξέ με από τη θλίψη Και κατατρόπωσε τον εχθρό μου τον διάβολο. Σπεύσε σε βοήθειά μου, Σωτήρα!
AμήνΠροσευχη........

Πριν από το γεύμα
Πάτερ ημών, ο εν τοις ουρανοίς˙ αγιασθήτω το όνομά σου˙ ελθέτω η βασιλεία σου˙ γενηθήτω το θέλημά σου, ως εν ουρανώ και επί της γης. Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον˙ και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών ˙ ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών˙ και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού˙ αμήν.
Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι˙ και νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων˙ αμήν.
Κύριε ελέησον ˙ Κύριε ελέησον ˙ Κύριε ελέησον .
Χριστέ ο Θέος ευλόγησον την βρώσιν και την πόσιν των δούλων σου, ότι άγιος ει , πάντοτε, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων˙ αμήν.

Μετά το γεύμα
Ευχαριστούμε σοι, Χριστέ ο Θεός ημών, ότι ενέπλησας ημάς των επιγείων σου αγαθών˙ μη στερήσης ημάς και της αιωνίου σου βασιλείας˙ αλλ’ ως εν μέσω των μαθητών σου παρεγένου, Σωτήρ, την ειρήνην διδούς αυτοίς, ελθέ και μεθ’ ημών, και σώσον ημάς.
Δι’ ευχών των αγίων Πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός, ελέησον και σώσον ημάς.
Πριν από το δείπνον
Φάγονται πένητες και εμπλησθήσονται˙ και αινέσουσι Κύριον οι εκζητούντες αυτόν˙ ζήσονται αι καρδίαι αυτών εις αιώνα αιώνος.
Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι˙ και νυν και αεί και εις τους αιώνας τον αιώνων˙ αμήν.
Κύριε ελέησον ˙ Κύριε ελέησον ˙ Κύριε ελέησον .
Χριστέ ο Θέος ευλόγησον την βρώσιν και την πόσιν των δούλων σου, ότι άγιος ει , πάντοτε, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων˙ αμήν.
Μετά το δείπνον
Εύφρανας ημάς, Κύριε, εν τοις ποιήμασί σου, και εν τοις έργοις των χειρών σου ηγαλλιασάμεθα. Εσημειώθη εφ’ ημάς το φως του προσώπου σου, Κύριε˙ έδωκας ευφροσύνης εις τα καρδίας ημών. Από καρπού σίτου, οίνου και ελαίου αυτών ενεπλήσθημεν. Εν ειρήνη επί το αυτό κοιμηθησόμεθα και υπνώσομεν, ότι συ, Κύριε, κατά μόνας επ’ ελπίδι κατώκισας ημάς.
Δι’ ευχών των αγίων Πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός, ελέησον και σώσον ημάς˙ αμήν.


ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΔΑΡΙΟΥ
Δέσποτα Θεέ, Πάτερ Παντοκράτορ, Κύριε Υἱὲ μονογενὲς Ἰησοῦ Χριστέ, καὶ ἅγιον Πνεῦμα, μία θεότης, μία Δύναμις, ἐλέησόν με τὸν ἁμαρτωλόν, καὶ οἷς ἐπίστασαι κρίμασι σῶσόν με τὸν ἀνάξιον δοῦλόν σου, ὅτι εὐλογητὸς εἶ εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων, Ἀμήν.

ΕΥΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
Μεγαλύνων μεγαλύνω σε, Κύριε, ὅτι ἐπεῖδες ἐπὶ τὴν ταπείνωσίν μου καὶ οὐ συνέκλεισάς με εἰς χεῖρας ἐχθρῶν, ἀλλ' ἔσωσας ἐκ τῶν ἀναγκῶν τὴν ψυχήν μου. Καὶ νῦν, Δέσποτα, σκεπασάτω με ἡ χείρ σου καὶ ἔλθοι ἐπ' ἐμὲ τὸ ἔλεός σου, ὅτι τετάρακται ἡ ψυχή μου καὶ κατώδυνός ἐστιν ἐν τῷ ἐκπορεύεσθαι αὐτὴν ἐκ τοῦ ἀθλίου μου καὶ ῥυπαροῦ σώματος τούτου, μὴ ποτε ἡ πονηρὰ τοῦ ἀντικειμένου βουλὴ συναντήσῃ καὶ παρεμποδίσῃ αὐτήν, διὰ τὰς ἐν ἀγνοίᾳ καὶ γνώσει ἐν τῷ βίῳ τούτῳ γενομένας μοι ἁμαρτίας. Ἵλεως γενοῦ μοι, Δέσποτα, καὶ μὴ ἰδέτω ἡ ψυχή μου τὴν ζοφερὰν καὶ σκοτεινὴν ὄψιν τῶν πονηρῶν δαιμόνων, ἀλλὰ παραλαβέτωσαν αὐτὴν Ἄγγελοί σου φαιδροὶ καὶ φωτεινοί. Δὸς δόξαν τῷ ὀνόματί σου τῷ ἁγίῳ, καὶ τῇ σῇ δυνάμει ἀνάγαγέ με εἰς τὸ θεῖόν σου βῆμα. Ἐν τῷ κρίνεσθαί με μὴ καταλάβοι με ἡ χείρ τοῦ ἄρχοντος τοῦ κόσμου τούτου εἰς τὸ κατασπάσαι με τὸν ἁμαρτωλὸν εἰς βυθὸν ᾋδου, ἀλλὰ παράστηθί μοι, καὶ γενοῦ μοι σωτὴρ καὶ ἀντιλήπτωρ. 


Προσευχή του Αγιου Σεραφείμ του Σαρώφ στον Ιησό Χριστό.
« Δέσποτα , Κύριε του ουρανού και της γης , Bασιλεύ των αιώνων , ευδόκησε να ανοιχθεί και για μένα η θύρα της μετανοίας , ώστε με πόνο καρδιάς να προσεύχομαι σʼ Εσένα τον μόνο αληθινό Θεό , τον πατέρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού , το φως του κόσμου . Δέξου , Πολυεύσπλαχνε , τη δέηση μου . Μη την απορρίψης .
Συγχώρησε κάθε κακό πού έκανα νικημένος από την προαίρεση μου . Ζητώ ανάπαυσι και δεν τη βρίσκω , γιατί η συνείδησης με ελέγχει . Προσδοκώ ειρήνη , αλλά ειρήνη δεν έχω εξ αιτίας του.....
πλήθους των ανομιών μου .
Άκουσε , Κύριε , μιά καρδιά πού Σε επικαλείται . Μη βλέπεις τα κακά μου έργα .
Επίβλεψε στην ασθένεια της ψυχής μου και σπεύσε να με θεραπεύσεις από τα βαριά μου τραύματα .
Δώσε μου καιρό μετανοίας με το έλεος της φιλανθρωπίας Σου .
Ελευθέρωσέ με από τα πάθη . Μη με κρίνεις σύμφωνα με τη δικαιοσύνη Σου . Μη μου ανταποδώσεις κατά τα έργα μου , για να μη χαθώ εντελώς .
Εισάκουσε με Κύριε , γιατί βρίσκομαι σε απόγνωση . Αφού έχασα κάθε ελπίδα και
σκέψη για τη διόρθωση μου , προσπίπτω στους οικτιρμούς Σου . Ελέησε με τον
ξεπεσμένο και κατάκριτο για τις αμαρτίες μου . Λυπήσου με , Δέσποτα , γιατί
συνέχομαι από πλήθος ανομιών και μοιάζω αλυσοδεμένος μ΄ αυτές . Εσύ μόνο
γνωρίζεις να ελευθερώνεις και να θεραπεύεις .
Γιʼ αυτό σε όλες τις φοβερές μου αρρώστιες επικαλούμαι μόνο Εσένα , τον ιατρό
των ασθενούντων , τον οδηγό των πλανωμένων , το φως των εσκοτισμένων , τον
ελευθερωτή των αιχμαλώτων . Επικαλούμαι Εσένα , πού πάντοτε μακροθυμείς και
συγκρατείς την οργή Σου και δίνεις στους αμαρτωλούς καιρό μετανοίας .
Καταύγασε , Δέσποτα , με το φως του προσώπου Σου εμένα τον αμαρτωλό , διότι
είσαι ταχύς στο να ελεείς και βραδύς στο να τιμωρείς . Εσύ ο εύσπλαχνος άπλωσε
το χέρι Σου και ανόρθωσέ με από την τάφρο των ανομιών μου . Εσύ δεν
ευχαριστείσαι στην απώλεια του αμαρτωλού ούτε αποστρέφεις το πρόσωπό Σου
από τον προσευχόμενο σʼ Εσένα με δάκρυα .
Άκουσε , Κύριε , τη φωνή του δούλου Σου πού Σε επικαλείται και φανέρωσε το
φως Σου σʼ εμένα τον στερημένο το φως . Δώρισε μου τη χάρη Σου , γιατί εγώ δεν
έχω άλλη ελπίδα και ελπίζω πάντοτε μόνο στη δική Σου βοήθεια και δύναμη .
΄΄Στρέψον , Κύριε , τον κοπετόν μου εις χαράν εμοί , διάρρηξον τον σάκκον μου καί
περίζωσόν με ευφροσύνην ΄΄ ( πρβλ. Ψαλμ. κθʼ 12 ) . Ευδόκησε , ώστε να καταπαύσω
από τα εσπερινά μου έργα και να βρω ορθρινή ανάπαυσι όπως οι εκλεκτοί Σου ,
Κύριε , από τούς οποίους ΄΄ απέδρα οδύνη , λύπη καί στεναγμός ΄΄. Κάνε νά ανοιχθεί
για μένα η θύρα της βασιλείας Σου , ώστε να εισέλθω και να συγκαταριθμηθώ με
τούς ευφραινομένους από το φως του προσώπου Σου και να κληρονομήσω την
αιώνια ζωή » .


ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

α'  Κύριε, μη στερήσης με των επουρανίων σου και αιωνίων αγαθών.
β'  Κύριε, λύτρωσαί  με των αιωνίων κολάσεων
γ'  Κύριε, είτε λόγω ειτε εργω είτεκατά νουν και διάνοιαν ήμαρτον, συγχώρησόν με.
δ'  Κύριε, λύτρωσαί με από πάσης ανάγκης και αγνοίας και λήθης και ραθυμίας και της λιθώδους αναισθησίας.
ε'  Κύριε, λύτρωσαί με απο παντός πειρασμού και εγκαταλείψεως.
ς'  Κύριε, φώτισον την καρδίαν μου, ην εσκότισεν η πονηρά επιθυμία.
ζ'  Κύριε, εγώ μεν ως άνθρωπος αμαρτάνω, συ δε ως Θεός ελέησόν με.
η'  Κύριε, ιδε την ασθένειαν της ψυχής μου, και πέμψον την χάριν σου εις βοήθειαν μου, ινα εν εμοί δοξάσθη το όνομά σου το άγιον.
θ'  Κύριε, Ιησού Χριστέ, έγγραψον το ονομα του δούλου σου εν βίβλω ζωής, χαριζόμενός μοι και τέλος αγαθόν.
ι'    Κύριε, ο Θεός μου, ουκ εποίησα ουδέν αγαθόν, αλλ' αρξαίμην ποτέ τη ευσπλαγχία σου.
ια'  Κύριε, βρέξον εις την καρδίαν μου την δρόσον της χάριτός σου.
ιβ'  Κύριε, ο Θεός του ουρανού και της γης, μνησθητί μου του αμαρτωλού, του αισχρού, του ονηρού και βέβηλου κατά το μέγας έλεός σου, οταν ελθης εν τη βασιλεία σου.
ιγ'  Κύριε, εν τη μετανοία με παράλαβε και μη εγκταλίπης με.
ιδ'  Κύριε, μη εισενέγκης με εις πειρασμόν.
ιε'  Κύριε, δός μοι εννοιαν αγαθήν.
ις'  Κύριε, δός δάκρυο  και μνήμην θανάτου και κατάνυξιν.
ιζ'  Κύριε, δος μοι των λογισμών μου εξαγόρευσιν.
ιη'  Κύριε, δός μοι ταπείνωσιν, εκκοπήν θελήματος και υπακοήν.
ιθ'  Κύριε, δός μοι υπομονήν, μακροθυμίαν  και πραότητα.
κ'   Κύριε, εμφύτευσον εν εμοί την ρίζα των αγαθών, τον φόβον σου.
κα'  Κύριε, αξίωσόν με αγαπάν σε εξ' λης ου της ψυχής και της διανοίας και της καρδίας και τηρείν εν πάσι το θέλημά σου.
κβ'  Κύριε, σκέπασόν με απο τε ανθρώπων πονηρών και δαιμόνων και παθών, και από παντός μη προσήκοντος πράγματος.
κγ'  Κύριε, ως κελεύεις, Κύριε, ως γινώσκεις, Κύριε, ως βούλει γενηθήτω το θέλημά σου εν εμοί.
κδ'  Κύριε, το σον θέλημα γενέσθω και μη το εμόν. Πρεσβείαις και ικεσίαις της Παναγίας Θεοτόκου και πάντων των αγίων σου, ότι ευλογητός εις τους αιώνας.
Αμήν.ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΓΙΟΥ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΣΑΡΩΦ« Δέσποτα, Κύριε του ουρανού και της γης, Bασιλεύ των αιώνων, ευδόκησε να ανοιχθεί και για μένα η θύρα της μετανοίας, ώστε με πόνο καρδιάς να προσεύχομαι σ’ Εσένα τον μόνο αληθινό Θεό, τον πατέρα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, το φως του κόσμου .
Δέξου, Πολυεύσπλαχνε, τη δέηση μου. Μη την απορρίψης. Συγχώρησε κάθε κακό που έκανα νικημένος από την προαίρεση μου. Ζητώ ανάπαυση και δεν τη βρίσκω, γιατί η συνείδησης με ελέγχει. Προσδοκώ ειρήνη, αλλά ειρήνη δεν έχω εξ αιτίας του πλήθους των ανομιών μου. Άκουσε, Κύριε, μιά καρδιά που Σε επικαλείται. Μη βλέπεις τα κακά μου έργα.
Επίβλεψε στην ασθένεια της ψυχής μου και σπεύσε να με θεραπεύσεις από τα βαριά μου τραύματα. Δώσε μου καιρό μετανοίας με το έλεος της φιλανθρωπίας Σου. Ελευθέρωσέ με από τα πάθη. Μη με κρίνεις σύμφωνα με τη δικαιοσύνη Σου. Μη μου ανταποδώσεις κατά τα έργα μου, για να μη χαθώ εντελώς. Εισάκουσε με Κύριε, γιατί βρίσκομαι σε απόγνωση. Αφού έχασα κάθε ελπίδα και σκέψη για τη διόρθωσή μου, προσπίπτω στους οικτιρμούς Σου. Ελέησέ με τον ξεπεσμένο και κατάκριτο για τις αμαρτίες μου. Λυπήσου με, Δέσποτα, γιατί συνέχομαι από πλήθος ανομιών και μοιάζω αλυσοδεμένος μ'αυτές. Εσύ μόνο γνωρίζεις να ελευθερώνεις και να θεραπεύεις.
Γι' αυτό σε όλες τις φοβερές μου αρρώστιες επικαλούμαι μόνο Εσένα, τον ιατρό των ασθενούντων, τον οδηγό των πλανωμένων, το φως των εσκοτισμένων, τον ελευθερωτή των αιχμαλώτων. Επικαλούμαι Εσένα, που πάντοτε μακροθυμείς και συγκρατείς την οργή Σου και δίνεις στους αμαρτωλούς καιρό μετανοίας.
Καταύγασε, Δέσποτα, με το φως του προσώπου Σου εμένα τον αμαρτωλό, διότι Είσαι ταχύς στο να Ελεείς και βραδύς στο να τιμωρείς. Εσύ ο Εύσπλαχνος άπλωσε το χέρι Σου και ανόρθωσέ με από την τάφρο των ανομιών μου. Εσύ δεν ευχαριστείσαι στην απώλεια του αμαρτωλού ούτε αποστρέφεις το πρόσωπό Σου από τον προσευχόμενο σ’ Εσένα με δάκρυα. Άκουσε, Κύριε, τη φωνή του δούλου Σου που Σε επικαλείται και φανέρωσε το Φως Σου σ’ εμένα τον στερημένο το φως.
Δώρισέ μου τη χάρη Σου, γιατί εγώ δεν έχω άλλη ελπίδα και ελπίζω πάντοτε μόνο στη δική Σου βοήθεια και δύναμη. Ευδόκησε, ώστε να καταπαύσω από τα εσπερινά μου έργα και να βρω ορθρινή ανάπαυσι όπως οι εκλεκτοί Σου, Κύριε, από τούς οποίους “απέδρα οδύνη , λύπη καί στεναγμός “.
Κάνε να ανοιχθεί για μένα η θύρα της Βασιλείας Σου, ώστε να εισέλθω και να συγκαταριθμηθώ με τους ευφραινομένους από το Φως του Προσώπου Σου και να κληρονομήσω την αιώνια ζωή».Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝΠαρθένα στήριγμα γλυκό Μητέρα του Θεού μας
που είσαι για μας παρηγοριά στο σώμα και στο νου μας

Βασίλισσα των Ουρανών που είσαι για μας γαλήνη
αστέρι που λαμποκοπής χωρίς ποτέ να σβήνει


Στείλε Μητέρα του Θεού στον κόσμο την ειρήνη

κι` οδήγα κάθε άσπλαχνο εις την ελεημοσύνη


Τέλος αξίωσε και μας όπου σε προσκυνούμε

και στρατιώτες τίμιοι του Γιου Σου να γενούμε


Στον σκλαβωμένο χάρισε ελεύθερη πατρίδα

στον ναυαγό που δέρνεται του γλυκασμού σανίδα 


Σωσίβιο αληθινό στον ναυαγό που πλέει
ελπίδα ολοζώντανη σε κείνον όπου κλαίει

Δροσιά και ανακούφιση στ` αρρώστου το κρεβάτι
που χύνεις μύρα κι ευωδιά με όλη Σου την χάρη 

Στην χήρα την παρηγοριά στον άρρωστο υγεία
σε μας δίνε ανακούφιση γλυκιά μας Παναγία

Προστάτευε μας Παναγιά με μητρική αγάπη
απ` το σκληρό κι απ` τ` άδικο στον κόσμο μονοπάτι

Οποιος ελπίζει εις Εσέ και Σε επικαλείται
από κινδύνους σώζεται θάνατο δεν φοβείται 

Ω Παναγιά μου Δέσποινα και του Χριστού Μητέρα
σε Σε παραδινόμαστε και νύχτα και ημέρα.


******


ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΑΓΑΠΗΣ


Κύριε, Θεέ μου,
Εσύ που προσφέρεις σε μένα
τόσα πολλά αγαθά και ευλογίες,
νοιώθοντας εσωτερικά τη θεία παρουσία Σου
προχωρώ ανάλαφρα μέσα στον κόσμο.
Σε παρακαλώ, αυτά που μου προσφέρεις 
δώσε τα σε όσους Σε παρακαλούν και όσους
δεν είναι κοντά Σου, για να νοιώσουν 
την άπειρη αγάπη Σου, όπως τη
νοιωθω μέσα μου.
Γνωρίζω την αγάπη Σου
για το κάθε πλάσμα Σου,
γι' αυτο μην αδιαφορήσεις
και για εκείνους που δεν 
Σε γνωρίζουν. αλλά
δώσε τους την ευκαιρία
να σε αγαπήσουν, όπως σε αγαπώ.
Οι προσευχές μου να γίνουν
δικές τους προσευχές,ώστε 
να τους ευεργετήσεις
περισσότερο από μένα,
για να καταστούν άγιοι
ενώπιόν Σου και να δοξολογούν μετά των αγγέλων
το πανάγιον Όνομά Σου.
Η όλη ικεσία μου είναι 
να αναπέμπει όλος ο κόσμος ύμνους δοξαστικούς
στο υπερευλογημένο άγιον Πρόσωπό Σου

 Απο το βιβλίο: "Για Σένα που με Αναζητάς"


******


ΚΥΡΙΕ, ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΝΑ ΕΛΘΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ


Κύριε, Εσύ πού προστρέχεις
στους φτωχούς και αδυνάτους 
με την άπειρη ταπείνωσή Σου
και την αγάπη Σου, μην παραλείψεις
να κοιτάξεις και τον ανήμπορο δούλο Σου,
που Σε ικετεύει να έλθεις
να τον ευλογήσεις, όπως εύκολα
ευλογείς όλους εκείνους που Σε αγαπούν
σαν τα μικρά παιδιά.
Σου ζητώ να έλθεις τώρα κοντά μου,
για να με ευλογήσεις, προσφέροντας
στην ψυχή μου την ουράνια ειρήνη σου,
διώχνοντας κάθε σκέψη και εικόνα
που μολύνει την αγάπη μου
για Εσένα.


 Απο το βιβλίο: "Για Σένα που με Αναζητάς"


******


ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΩ ΘΕΕ ΜΟΥ....


Έχω έναν πόθο εσωτερικό,
να βρω τον Θεό.
Κύριε και Θεέ μου....
Σε ψάχνω παντού!


Σε αναζητώ Θεέ μου..
Μέσα στη σιωπή των βουνών,
Μέσα στα μάτια των μικρών παιδιών,
Μέσα στις καρδιές των ταπεινών,
Μέσα στα αστέρια των ουρανών !


Σε αναζητώ Θεέ μου...
Μέσα στη βοή των θαλασσών,
Μέσα στη ροή των ποταμών,
Μέσα στην ηρεμία των δασών,
Μέσα στην καλοσύνη των φτωχών!


Σε αναζητώ Θεέ μου..
Μέσα στη μετάνοια της ψυχής μου,
Μέσα στην ειρήνη της υπομονής μου,
Μέσα στη χαρά της ζωής μου! 


Σε αναζητώ Θεέ μου...
εκεί ψηλά,
στο σταυρό του Γολγοθά.
Μέσα στην ταπείνωση του εαυτού Σου,
Μέσα στην αγάπη της καρδιάς Σου,
Μέσα στην απότητα των λόγων Σου,
Μέσα στη θερμότητα του θείου Φωτός Σου!


Σε αναζητώ Θεέ μου...
Μέσα στους χτύπους της καρδιάς μου,
Μέσα στη σιωπή της ψυχής μου,
Μέσα στη θλίψη της ζωής μου,
Μέσα στη μοναξιά μου !


Σε αναζητώ Θεέ μου,
για να μάθω,
γιατί αγαπώ,
γιατί ζώ,
γιατι πεθαίνω!


Σε αναζητώ Θεέ μου,
για να μάθω
που πηγαίνω!


 Απο το βιβλίο: "Για Σένα που με Αναζητάς"Προσευχές εις τους Αγίους ΑγγέλουςΆναρχε Λόγε, ιεραίς δεήσεσι, των Χερουβείμ Σεραφείμ, Εξουσιών Θρόνων, και θείων Δυνάμεων, Αγγέλων Αρχαγγέλων τε, Αρχών Κυριοτήτων, τα σα ελέη τα πλούσια, δώρησαι ημίν ως φιλάνθρωπος.

Εκ των σκανδάλων του εχθρού, ω Σεραφείμ ρύσασθέ με, Εξουσίαι Χερουβείμ ικετεύω, Κυριότητες, Αρχαί και Θρόνοι και Αρχάγγελοι, συν τοις Αγγέλοις πάσι, τον Λυτρωτήν ικετεύσατε.

Νοεραί σε Δυνάμεις, νυν καθικετεύουσιν εύσπλαχνε Κύριε, Εξουσίαι Θρόνοι, Σεραφείμ Κυριότητες Άγγελοι, συν τοις Αρχαγγέλοις και ταις Αρχαίς· Ίλεως έσο τω λαώ σου, και σώσον ως εύσπλαγχος.

Ρυσθήναι με της εκεί, αποκειμένης κολάσεως, δεήθητε Χερουβείμ, Θρόνοι Κυριότητες, Άγγελοι Αρχάγγελοι, Αρχαί και Δυνάμεις, τον Δεσπότην πάσης κτίσεως.

Φωτός φώτα δεύτερα, του πρώτου όντες, άγιοι Άγγελοι, εν μεθέξει αΰλω και πανολβίω καταφαιδρύνεσθε· όθεν κραυγάζω· Τον νουν μου φωτίσατε, εσκοτισμένον αεί βίου τοις πάθεσιν.

Ως θείαι Εξουσίαι και Χερουβείμ, Σεραφείμ Κυριότητες Άγγελοι Θρόνοι, Αρχαί πάσαι και Δυνάμεις πανευκλεείς, και ιεροί Αρχάγγελοι, δέησιν ποιείτε προς τον Θεόν, καλώς ημάς βιώσαι, τυχείν τε σωτηρίας, και των δεινών απολυτρώσασθαι.
Αρχάγγελοι Άγγελοι Αρχαί, Θρόνοι Κυριότητες, τα εξαπτέρυγα Σεραφείμ, και πολυόμματα Χερουβείμ, τα θεία της σοφίας όργανα, Δυνάμεις Εξουσίαι θειότατοι, Χριστώ πρεσβεύσατε δωρηθήναι, ταις ψυχαίς ημών την ειρήνην και το μέγα έλεος.


Πάσαι αι ουράνιαι δυνάμεις των αγίων Αγγέλων και Αρχαγγέλων, πρεσβεύσατε υπέρ ημών των αμαρτωλών.

Άγγελον ειρήνης, πιστόν οδηγόν, φύλακα των ψυχών και των σωμάτων ημών, παρά του Κυρίου αιτησώμεθα.


22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

LOL...ante re paidia as sovareutoume oloi epitelous...den uparxei tipota, einai o kosmos mas kai MPOREI kati allo alla mia fora o xristos, i panagia, o moameth, o voudas ki oloi autoi DEN EINAI GIA KANENAN LOGO.(to keimeno mou den periexi tis leksis pou den thelete na perilamvani)

libertina είπε...

Το μόνο που θα ηθελα να επισημάνω, είναι πως μόνο ο Κυριος ειναι Αγιος.Δια μέσου του Χριστου προσευχόμεθα , κ οχι στους αγγέλους.Δεν αναφερει πουθενα στην Αγια Γραφη να προσευχλομεθα εις τους αγγέλους Του Θεού.
Ευχαριστω!

Ανώνυμος είπε...

Με απόλυτη επίγνωση της ασημαντότητας μου, αναφέρω στον αγαπητό/ή χρήστη libertina ότι και στη Θεία Λειτουργία επικαλούμαστε τη βοήθεια των Αγγέλων (Άγγελον ειρήνης, πιστόν οδηγόν, φύλακα των ψυχών και των σωμάτων ημών, παρά του Κυρίου αιτησώμεθα.) Αλλά και στο Μικρό Απόδειπνο κλείνουμε με την ευχή (Αγιε Αγγελε, ο εφεστώς της αθλίας μου ψυχής και ταλαιπώρου μου ζωής,……)
Άλλωστε αυτό που προσευχόμαστε είναι να πρεσβεύουν υπέρ των ψυχών μας.
Σας Ευχαριστώ.
Γεώργιος Παπαδοπούλης

Ανώνυμος είπε...

Η ταπεινή μου γνώμη είναι ότι ό άνθρωπος σώνεται έχοντας πίστη προσευχή και προσοχή. Ο ίδιος ο Χριστός δίδαξε την προσευχή ως το δυνατότερο όπλο του χριστιανού κατά του διαβόλου (ορατού ή αοράτου).Μην υποτιμάμε την προσευχή ο Χριστός είπε αιτείστε και δωθήσετε.

Ανώνυμος είπε...

Σας παρακαλώ προσευχηθητε για τον θείο μ που έπαθε εγκεφαλικό και έκανε κρανιοτομη και αυτή την στιγμή είναι σε κώμα και οι γιατροί δεν μας δίνουν καμία ελπίδα, σας παρακαλώ είναι νέος πολύ ακόμα δεν θα το αντέξω άμα φύγει από την ζωή....

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σας.Ονομαζομε Αντρουλα, και είμαι απο τη Κύπρο.Δε μπορω να περπατισω μόνη μου.Τα θαύματα της Παναγίας, και των Αγίων, οι δυδαχες των Πατέρων, σου δίνουν δύναμη, πίστη, και υπομονή, να αντιμετωπίζεις, τη καθημερινότητα, στη ζωή.Το τηλεφωνο μου, είναι:00357_99760422. Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα σας.Ονομαζομε Αντρουλα, και είμαι απο τη Κύπρο.Δε μπορω να περπατισω μόνη μου. Τα θαύματα της Παναγίας, και των Αγίων, οι δυδαχες των Πατέρων, σου δίνουν δύναμη, πίστη, και υπομονή, να αντιμετωπίζεις, τη καθημερινότητα, στη ζωή.Το τηλεφωνο μου, είναι:00357_99760422. Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

...όποιος πιστεύει και προσεύχεται ποτε ο Κύριος δεν τον ξεχνά...εμείς βέβαια τον ξεχνάμε αλλα αυτός πάντα μας περιμένει...

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να μη- είμαι υπόδειγμα χριστιανής και να χάνομαι μες τα προβλήματα..πάντα έχω τον Χριστό μέσα μου όπου με την προσευχή αγαλλίαζει η ψυχη μου..Άγιε Φανουριε σε νιώθω κοντά μου πάντα θα σε δοξαζω όχι μόνο για ότι έχεις κάνει για μενα, αλλά και γιατί ήρθες σε μένα

Ανώνυμος είπε...

Θεε μου προστατεψε μας απο το κακο!

Ανώνυμος είπε...

Ο θεός πάντα είναι δίπλα μας..ακόμα και όταν δεν το γνωρίζουμε ή ακόμα και όταν δεν τον θέλουμε..έχει απέραντη αγάπη. Όλοι είμαστε αμαρτωλοί γι'αυτό ας προσευχηθούμε για τις ψυχές όλων των ανθρώπων..ακόμα και αυτών που δεν πιστεύουν καν στον Χριστό μας και τον βλασφημούν. Εμείς δεν είμαστε καλύτεροι..όσες προσευχές και αν κάνουμε και όσες νηστείες θα μπορούσαμε και εμείς να είμαστε στη θέση τους. Ας σωθούν όλες οι ψυχές του κόσμου,ακόμα και οι πιο μικρές και σκληρές. Αμήν.

Unknown είπε...

Σας παρακαλω προσευχηθειται κ εσεις για τον παππουλακο μου που ειναι στην εντατικη πολυ σοβαρα και δεν μας δινουν καμια ελπιδα! Προσευχομαστε θεε μου,Παναγια μου,Αγγελοι μου,Αγιοι μου να ξυπνησει απο το κωμα και να χαρουμε ολοι!να του δειξουμε την χαρα μας και την αγαπη μας! Ελεησον με Θεε μου!
Αμην

jim είπε...

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΊΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΑΠΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΚΑΝΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΕΡΘΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Πολυ με συγκινησες αγαπητη φιλη...ουτε εγω ειμαι προτυπο χριστιανης αλλα μεσα μου ξερω καλα ποσο κοντα ειμαι στο Χριστο...και η μεγαλη μου αδυναμια στον Αγιο Φανουριο που ηρθε κ σε μενα φυλακας της ψυχης μου...Εχουμε μια θρησκεια ελευθερη αληθινη με θαυματα μην τα ισοπεδωνουμε ολα..

Ανώνυμος είπε...

ΙΝΒΙ +

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝΕ ΑΛΛΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΑΣ ΣΥΝΓΧΩΡΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΗΤΑΜΕ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΝΕΙ.ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ.ΕΓΩ ΒΙΩΣΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΩ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ,ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ.ΔΟΞΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΠΑΤΕΡΑ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ ΥΙΕ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

Κική είπε...

Η προσευχή μόνο σώζει αρκεί να είναι με πίστη και εγώ έχω πρόβλημα υγείας και κρατιέμαι όρθια με την προσευχή!

Ανώνυμος είπε...

Οι προσευχές πάντα όταν είναι αληθινές μας βοηθούν σε όλα τα προβλήματα μας αμήν Θεέ μου!

Ανώνυμος είπε...

Οι προσευχές πάντα όταν είναι αληθινές μας βοηθούν σε όλα τα προβλήματα μας αμήν Θεέ μου!

Ανώνυμος είπε...

Κυριε Θεε μου βοηθησε πρωτα ολο το κοσμο και μετα εμενα δωσμου δυναμη κουραγιο η δουλη σου η αμαρτωλη ζηταω συγχωρεση για οτι εχω κανει και για οτι κανω συγχωρεσε με Κυριε.

Τατιάνα Καρύδη είπε...

Στις 03.42 σήμερα, σε θάλαμο μοσοκομειου που ξενυχτω δίπλα από τον αδελφό μου, χρειάστηκα μια προσευχή για εκείνον και τη βρήκα εδώ. Είναι το πιο σημαντικό! Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΓΑΠΗ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΣΤΙ !!!

Θεός σημαίνει κίνηση σ' όλες τις φάσεις, κίνηση Τέλεια, Ταχύτατη, Απέραντη, που στην εκδήλωση και Ολοκλήρωσή της Άχρονα, συνταυτίζει όλες τις στιγμές σε Μία.

Ήλθα να σε διδάξω Άνθρωπε την Τέλεια Αγάπη... όχι την επίπλαστη επιφανειακή αγάπη σου και την προσφορά της δήθεν ελεημοσύνης σου, αλλ’ ήλθα για να σε διδάξω εμπράκτως την περίοδο αυτή την Τέλεια Αγάπη, την Αγάπη την Αγιάζουσα τα όντα, την Αγάπη που μεταμορφώνει τις υποστάσεις, την Αγάπη που κοσμεί τις υποστάσεις, που τις βοηθάει να εκδηλώσουν την Θεία Τελειότητα της Ανάρχου Αγάπης επί της Γης προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς ν' αναμένουν ανταμοιβή. Διότι η προσφορά της Αγάπης, για να είναι ανιδιοτελής και να καταλογισθεί ως προσφορά σου Αγάπης αληθινής δεν πρέπει να περιμένεις την ανταπόδοση.

Η Αγάπη φανερώνεται με τη Θυσία. Θυσία του «εγώ» στην Αγάπη, για το σύνολο. Κάθε θυσία του «εγώ», που γίνεται από Αγάπη προς το σύνολο, είναι και ένα ακόμη βήμα για την Επιστροφή.

Κανείς δεν φοβάται το σκοτάδι, φοβάται αυτό που κρύβεται μέσα του...
Κανείς δεν φοβάται τα ύψη, φοβάται την πτώση...
Κανείς δεν φοβάται να πει Σ' Αγαπώ, φοβάται την απάντηση.Ιωάννης βασιλεύς των πενήτων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

<< Αποφθέγματα >>